TIR-carneter udstedes af IRU til de nationale garantiorganisationer.  Hver national garantiorganisation formidler TIR-carneterne til transportørerne i det land, hvori de er beliggende på betingelser, som fremgår af en skriftlig aftale, der indgås med den enkelte transportør.

Personer, der ønsker adgang til at benytte TIR-proceduren skal være i besiddelse af en særlig autorisation, der fordrer godkendelse fra såvel den nationale garantiorganisation som Told•Skat.  
 
For at opnå autorisation skal en person mindst opfylde de nedenfor anførte minimumsbetingelser og krav, jf. TIR-konventionens bilag 9, Del II.
Bilag 9.
Del II
BEMYNDIGELSE AF FYSISKE OG JURIDISKE PERSONER TIL AT BENYTTE TIR-CARNETER
Minimumsbetingelser og krav
 
1. De minimumsbetingelser og krav, der skal overholdes af personer, som ønsker at få adgang til TIR-proceduren, er:
  1. Bevist erfaring eller, i det mindste, bevist engagement i regelmæssig international transport (indehaver af en tilladelse til at udføre international transport eller tilsvarende).  
  2. God økonomisk status.  
  3. Bevist kendskab til anvendelse af  TIR-konventionen.  
  4. Ingen alvorlige eller gentagne overtrædelser af told- eller skattelovgivningen.
  5. En skriftlig erklæring hvorved den pågældende person påtager sig en forpligtelse overfor organisationen til at:
  1. overholde alle toldformaliteter, der kræves i henhold til konventionen ved afgangstoldstederne, toldsteder undervejs og ved bestemmelsestoldstedet;
  2. betale de skyldige beløb, der nævnes i artikel 8, paragraf 1 og 2 i konventionen,
  3. tillade organisationen at efterprøve information vedrørende ovennævnte minimumsbetingelser og krav i det omfang national lovgivning tillader en sådan efterprøvelse.
 
2. Yderligere og mere restriktive betingelser og krav for adgang til TIR-proceduren kan indføres af vedkommende myndigheder i de kontraherende parter og af organisationerne selv, medmindre vedkommende kompetente myndigheder beslutter noget andet.
 
Autorisation kan opnås ved ansøgning, der indsendes til organisationen Dansk Transport og Logistik (DTL). Ansøgeren skal forinden have opnået forhåndsgodkendelse ved det toldcenter, hvor virksomheden er registreret.   
 
TIR-carneterne fås ved henvendelse til DTLs kontor i København ►eller til International Transport Danmark (ITD) i Padborg, der er en specialforening tilknyttet DTL.
 
◄Organisationen Dansk Transport og Logistik (DTL) stiller følgende grundlæggende betingelser til brugere af TIR-ordningen:
 
  • ►Transportøren skal underskrive en forpligtende aftaleerklæring om brug af TIR-systemet. ◄
  • Der skal over for  DTL stilles en bankgarantipå et beløb svarende til minimum 5.000 US.Ved transport af visse følsomme varer kræves en supplerende garantistillelse på et beløb svarende til minimum 50.000 US  .  
  • Transportøren skal kunne forevise regnskaber for de seneste 3 regnskabsår.
 
Det er  DTL, der som garantiorganisationer afgør, hvorvidt en ansøgning om autorisation til udstedelse af TIR-carneter kan  imødekommes. Dette gælder selv om der foreligger en forhåndsgodkendelse fra vedkommende toldcenter.  
 
En stillet garanti kan kun frigives af  DTL og vil normalt først kunne frigives 3 år efter gennemførelse af den seneste TIR-transport. At en virksomhed træder i betalingsstandsning eller indgiver konkursbegæring har ingen indflydelse på garantiens frigivelse.  
 
I tilfælde af udbetalinger til dækning af krav rejst inden for garantikæden, kan den bagvedliggende forsikringsordning forlange hel eller delvis udløsning af garantien hos  DTL. Garantien skal herefter fyldes op til minimumsbeløbet, før der kan igen kan udføres TIR-transporter.  
 
Såfremt et lands toldmyndigheder, herunder de danske told-og skattemyndigheder, giver underretning om, at en TIR-transport ikke er afviklet eller er afviklet med forbehold, vil  DTL normalt kræve, at den stillede garanti fastfryses således at transportøren for at få udstedt yderligere carneter, vil skulle stille ny garanti over for DTL.