Arbejdsgiverkontrollens afgørelser om indeholdelse af A-skat, AM-bidrag og SP-bidrag er opkrævningsmæssige afgørelser, der - bortset fra de tilfælde, hvor der er grundlag for hæftelse - har fremtidig virkning.
Forhold, som told- og skatteregionerne opkrævningsmæssigt har taget stilling til, skal derfor ligningsmæssigt bedømmes af de kommunale skatteforvaltninger. Hvis den kommunale skatteforvaltning kommer til et andet resultat end told- og skatteregionen, er regionen som tilsynsmyndighed forpligtet til at sikre, at der er tale om en ligningsmæssig korrekt afgørelse. Er det tilfældet, skal told- og skatteregionens afgørelse ændres.
 
SagsfremstillingDet fremgår af afsnit K.3.3 hvilke afgørelser vedrørende arbejdsgiverkontrol, der kan påklages til Landsskatteretten, og hvilke, der kan påklages til Told- og Skattestyrelsen. I sager, hvor afgørelsen kan påklages til Landsskatteretten, skal told- og skatteregionen lave en sagsfremstilling før der træffes afgørelse i sagen, jf. afsnit K.3.3.2. I sager, hvor afgørelsen kan påklages til Told- og Skattestyrelsen, skal regionen først lave en sagsfremstilling, når der er modtaget en klage over afgørelsen, jf. afsnit K.3.3.3.
Sagsfremstillingens omfang skal afpasses efter sagens karakter. I praksis vil sagsfremstillinger i sager med enkle forhold i princippet svare til en veldisponeret afgørelse, dvs. med en kort beskrivelse af faktum, retsregler og regionens afgørelse. Om krav til sagsfremstillingen, se LV A.H.6.5.