Der findes en række bestemmelser om særlig tavshedspligt i international ret, der har betydning for danske told- og skattemyndigheders videregivelse af fortrolige oplysninger.
I det omfang sådanne bestemmelser findes i EF-forordninger, dvs. retsregler der er umiddelbart anvendelige, eller i EF-retsakter og folkeretlige traktater, der ved lovomskrivning eller lovhenvisning er gjort til en del af dansk ret, vil de være omfattet af begrebet "særlige bestemmelser fastsat ved lov" efter OFL § 14. Oplysninger omfattet af sådanne bestemmelser om tavshedspligt vil derfor som hovedregel kunne undtages efter OFL § 14.
Derimod vil sådanne bestemmelser som udgangspunkt ikke have betydning for afgørelser om aktindsigt efter forvaltningsloven, i overensstemmelse med hovedreglen om, at tavshedspligt ikke begrænser parters ret til aktindsigt, jf. afsnit M.1.2.1.
Det vil dog i disse tilfælde være nærliggende at overveje, om myndigheden er forpligtet til at begrænse aktindsigten ved hjælp af bestemmelsen i FVL § 15, stk. 1, nr. 2 om hensynet til fremmede stater.