I forbindelse med ombygnings- og moderniseringsarbejde skal arbejdet anses for udført som byggearbejde for egen regning, hvis byggevirksomheden ejer bygningen på det tidspunkt, hvor arbejdet er påbegyndt. I de tilfælde, hvor en byggevirksomhed indgår en aftale om salg af en eksisterende bygning og samtidigt forpligter sig til at udføre ombygnings- og moderniseringsarbejde på bygningen, er det afgørende, om byggearbejdet er påbegyndt ved handlens indgåelse. Iværksættes ombygnings- og moderniseringsarbejdet først efter handlens indgåelse, skal arbejdet anses for udført for fremmed regning.
I SKM2002.392.VLR har Vestre Landsret afsagt dom vedrørende spørgsmålet om, hvorvidt en af et byggefirma foretaget ombygning for dels en privat andelsboligforening og dels en kommune var omfattet af reglerne for byggeri for egen regning, jf. momslovens § 6, eller for fremmed regning, således at der skulle svares moms i medfør af hovedreglen i momslovens § 4. Vedrørende tidspunktet for indledningen af de 2 byggerier bemærker landsretten, at hverken de forudgående arkitektundersøgelser eller eventuelle nedrivningsarbejder kan anses for en påbegyndelse af ombygningsprojekter i momslovens forstand. Da landsretten anså bindende aftaler om overdragelse af ejendommen for indgået før påbegyndelsen af byggerierne, skulle der beregnes moms efter hovedreglen i momslovens § 4.
Højesteret har den 6. marts 2003 stadfæstet Vestre Landsrets dom, jf. SKM2003.123.HR. Af de grunde, der var anført af landsretten, tiltrådte Højesteret, at aftalen mellem byggefirmaet og kommunen vedrørende den til kommunen overdragne ejendom var bindende for begge parter den 6. marts 1997. Højesteret tiltrådte endvidere, at ombygningen ikke kunne anses for påbegyndt ved projektering og nedrivning, og at de egentlige ombygningsarbejder ikke var påbegyndt før den bindende aftale. Idet arbejdet således ikke i momslovens forstand kunne anses for udført for egen regning, jf. lovens § 6, stadfæstede Højesteret herefter dommen.