Udbytte af aktier i udenlandske selskaber
Udbytte af aktier i udenlandske selskaber skal du skrive under enten Udenlandsk udbytte, der er aktieindkomst, fra unoterede aktier, eller Udenlandsk udbytte, der er aktieindkomst, fra børsnoterede aktier. Det gælder dog ikke udbytte af udenlandske børsnoterede aktier i dansk depot, der skrives i rubrik 63.
Udbytte fra en udenlandsk investeringsforening/-selskab/-fond skal som hovedregel beskattes som udlodning fra et investeringsforening/-selskab/-fond og selvangives i Selvangivelsen for udenlandsk indkomst i rubrik 420. Udenlandsk udbytte fra en kontoførende dansk investeringsforening skal også med på Selvangivelsen for udenlandsk indkomst (blanket 04.012) som kapitalindkomst.
Hvis du har betalt for meget i skat i udlandet
Hvis der i udlandet er trukket skat med et større beløb, end landet er berettiget til efter en dobbeltbeskatningsoverenskomst med Danmark, kan du søge landets skattemyndigheder om at få det beløb tilbage, der er trukket for meget (differencen). Derimod kan du ikke få nedslag i den danske skat for det beløb, der er trukket for meget, og derfor skal differencen ikke med under Betalt udenlandsk udbytteskat.
Salg af udenlandske aktier
Skattepligtige avancer og tab ved salg af udenlandske aktier er også aktieindkomst og skal skrives under enten Gevinst/tab på unoterede aktier eller Gevinst/tab på børsnoterede aktier. Visse udenlandske aktier anses for børsnoterede, og derfor kan du medregne dem i beholdningen af børsnoterede aktier. Til beholdningen skal der ligeledes beregnes aktier og andele i udenlandske investeringsforeninger/-selskaber uanset om de er børsnoterede eller ej.
Vær opmærksom på, at det har betydning for beregningen af pensionistnedslaget i ejendomsværdiskatten, at du skriver udbytte af aktier i udenlandske selskaber i rubrik 313 og/eller rubrik 503 (bortset fra udbytte af udenlandske børsnoterede aktier i dansk depot, der skrives i rubrik 63).