RIM kan lønindeholde i skyldnerens lønindtægt under konkursen efter de almindelige regler for lønindeholdelse, fordi skyldnerens indtægter ved egen virksomhed i denne periode ikke indgår i konkursmassen, jf. KL § 33. Lønindeholdelsen kan foretages for såvel simple som for fortrinsberettigede krav.
De beløb, der indbetales ved lønindeholdelse, kan ikke omstødes, selv om der senere stadfæstes tvangsakkord eller gældssanering i konkurs. Som eksempel kan nævnes UfR 1983, 252 ØLD, hvor RIM iværksatte en lønindeholdelse i skyldnerens egen lønindtægt under dennes konkurs. RIM kunne anmelde et krav opgjort til gælden pr. konkursdekretet uden yderligere renter og med fradrag af indeholdt løn.
I UfR 1987, 755 HD, blev RIM´s pålæg om lønindeholdelse under en gældssaneringssag ikke omstødt, da lønindeholdelsen ikke var omfattet af KL §§ 72 og 74.
RIM må ikke uden boets samtykke foranstalte tvangsauktion afholdt over et aktiv, hvori RIM har foretaget udlæg, jf. KL § 85, stk. 1. Der er dog intet til hinder for, at RIM efter aftale med boet fortsætter et udlæg til tvangsauktion eller selv inddriver et udlagt tilgodehavende. Hvis RIM ikke har fået en sådan aftale, skal aktiverne afleveres til boet.