Udenlandske ejendomme er omfattet af EVSL for så vidt angår fuldt skattepligtige personer. Hvis Danmark har indgået en dobbeltbeskatningsoverenskomst, der omfatter formueskatter vil ejendomsværdiskatten enten helt bortfalde (exemption) eller skulle reduceres med evt. udenlandsk ejendomsskat (creditmetoden). Er ejendommen ikke beliggende i en overenskomst stat, vil der evt. kun kunne gives creditnedslag efter EVSL § 12 for betalte udenlanske ejendomsskatter, jfr. nedenfor:
►Med virkning fra indkomståret 2008 har folketinget den 18. december 2009 vedtaget at ændre § 12 i ejendomsværdiskatteloven til følgende:Skat, som er betalt til udlandet, Færøerne eller Grønland, og som er beregnet med henvisning til værdien af en der beliggende fast ejendom, kan fradrages i ejendomsværdiskatten. Grundskatter samt tinglysningsafgifter og andre skatter og afgifter i forbindelse med overdragelse, belåning eller anden dispositon over fast ejendom er ikke omfattet af 1. pkt. Fradragsbeløbet kan ikke overstige den opgjorte ejendomsværdiskat. Det fremgår bemærkningerne til lovforslaget(L 42 fremsat 20. okt. 2008), at den svenske fastighedsavgift vil være omfattet af disse nedslagsregler.◄
Er der flere ejendomme i udlandet, lempes der ejendom for ejendom. Hvis den udenlandske stat opkræver indkomstskat af bolig i form af skat af lejeværdi af egen bolig eller af faktiske lejeindtægter, vil der kun kunne gives nedslag for sådanne indkomstskatter af eventuelle faktiske lejeindtægter i Danmark enten efter en dobbeltbeskatningsaftale eller efter LL § 33.
Skatterådet bekræfter, at ejerforholdet fastlagt ved samejeoverenskomst oprettet i Danmark mellem parterne, vedrørende fast ejendom i Tyrkiet, kan lægges til grund af de danske skattemyndigheder ved beregning af ejendomsværdiskat, SKM.2007.491SR og SKM2007.489SR.