Arbejdsmarkedsbidrag
Krydsmarkeringen i afsnittet "Oplysninger om social sikring mv." på selvangivelsen er med til at afgøre, om du skal betale dansk arbejdsmarkedsbidrag af din lønindkomst med videre for arbejde i udlandet.
Du skal betale arbejdsmarkedsbidrag i disse tilfælde
Du skal betale arbejdsmarkedsbidrag,
- når du modtager vederlag for arbejde for en dansk arbejdsgiver i udlandet, i Grønland og på Færøerne.
- når du modtager vederlag for arbejde for en udenlandsk arbejdsgiver i udlandet, hvis
a) du har arbejdet i et land, som Danmark har indgået en aftale med, om hvilket lands sociale sikringslovgivning, der anvendes, og
b) du, ifølge denne aftale, er omfattet af den sociale sikringslovgivning i Danmark.
- når du modtager vederlag, honorar eller anden indkomst for arbejde udført i udlandet uden for tjenesteforhold, der ikke er selvstændig erhvervsvirksomhed.
Arbejdsmarkedsbidraget bortfalder eller lempes i disse tilfælde
I disse tilfælde bortfælder eller lempes arbejdsmarkedsbidraget:
- Hvis der er indgået en aftale mellem arbejdslandet og Danmark, hvoraf det fremgår, at det er arbejdslandets sociale sikringslovgivning, som anvendes, kan du fritages for dansk arbejdsmarkedsbidrag.
- Hvis vederlaget modtages for arbejde udført i Grønland eller på Færøerne, som Grønland eller Færøerne kan beskatte, skal der ikke betales arbejdsmarkedsbidrag af indkomsten.
- Hvis vederlaget modtages for arbejde udført i et land, som Danmark har indgået en dobbeltbeskatningsoverenskomst med, og arbejdslandet efter overenskomsten har retten til at beskatte indkomsten, vil der ske lempelse efter overenskomsten eller danske regler i den danske skat herunder i arbejdsmarkedsbidraget.
Få mere at vide om social sikring Sikringsstyrelsen har udgivet pjecer om at være socialt sikret i forbindelse med arbejdet i udlandet, som du kan hente på
www.dss.dk. Er du i tvivl, om du skal fritages for dansk arbejdsmarkedsbidrag, skal du henvende dig i en skatteregion.