En persons sædvanlige bopæl er det sted, som personen har den største tilknytning til, og hvor personen derfor normalt bor.

Du kan få skattefri godtgørelse for kørsel mellem din sommerbolig og arbejdsplads, men ikke for en afstand, der overstiger afstanden mellem din sædvanlige bopæl og din arbejdsplads.

Du kan godt have én bopæl ved weekendkørsel og en anden bopæl ved kørsel på hverdage. Det er fx ofte tilfældet, hvis du arbejder i én landsdel og bor i en anden.

Når du bruger 60-dagesreglen bliver dagene for kørsel mellem bopæl og arbejdsplads lagt sammen, selv om du har kørt fra og til to bopæle. Det afgørende er, at du har kørt til og fra samme arbejdsplads.

Eksempel på kørsel fra og til to bopæle

Jens Jensen bor i Holte og bliver af sin arbejdsgiver sendt til Ribe for at arbejde i tre måneder.

Jens kører fra arbejdspladsen i Ribe og til sin bopæl i Holte fredag eftermiddag og omvendt mandag morgen. Resten af ugen kører Jens fra logiet 20 km. udenfor Ribe og til arbejdspladsen i Ribe og retur. I denne situation bliver alle ugens fem arbejdsdage regnet med i de 60 dage, fordi Jens dagligt kører til og fra den samme arbejdsplads.

Hvis Jens derimod bor på arbejdspladsen i Ribe i ugens løb og derfor kun kører fra bopælen i Holte og til arbejdspladsen i Ribe mandag og fra arbejdspladsen fredag, er det kørslen til eller fra arbejdspladsen to gange pr. uge, der skal tælles med i de 60 dage. Her bliver der derfor medregnet to dage pr. uge, selv om Jens mandag og fredag ikke kører tur/retur til bopælen.