Du skal selv udfylde rubrikken med gevinst og tab på obligationer, der er optaget til handel på et  reguleret marked. Gevinst og tab på obligationer, der ikke er optaget til handel på et reguleret marked skal i stedet med i rubrik 40.

Beløbet i rubrikken skal omfatte

  • Gevinst og tab på obligationer i danske kroner, som du har købt efter den 26. januar 2010. Har du købt dem den 1. januar 2011 eller senere, kan du kun trække tab fra, hvis SKAT har fået oplysninger om købet.
  • Gevinst og tab på obligationer i fremmed valuta. Har du købt dem den 1. januar 2011 eller senere, kan du kun trække tab fra, hvis SKAT har fået oplysninger om købet.
  • Gevinst på obligationer i danske kroner købt inden 27. januar 2010, som ikke opfyldte mindsterentekravet på udstedelsestidspunktet. Du kan ikke trække tab fra.
  • Gevinst og tab på visse strukturerede obligationer i fremmed valuta, som ikke beskattes som finansielle kontrakter.
  • Gevinst og visse tab på visse strukturerede obligationer i danske kroner, der ikke beskattes som finansielle kontrakter. Du kan ikke trække tab fra, hvis du har købt obligationerne før den 27. januar 2010.

Beløbet omfatter ikke

  • Gevinst og tab på andre fordringer end obligationer, som du har købt den 27. januar 2010 eller senere. Det gælder uanset om fordringen er i danske kroner eller i udenlandsk valuta. Beløbet indgår i rubrik 39.
  • Tab på obligationer i danske kroner købt inden 27. januar 2010, som ikke opfyldte mindsterentekravet på udstedelsestidspunktet. Du kan ikke trække tab fra.
  • Gevinst og tab på andre fordringer end obligationer i danske kroner, som du har købt inden 27. januar 2010, hvor fordringen ikke opfyldte mindsterentekravet på udstedelsestidspunktet. Gevinst står i rubrik 39. Du kan ikke trække tabet fra.
  • Gevinst og tab på obligationer i danske kroner, som du har købt inden 27. januar 2010, hvor fordringen opfyldte mindsterentekravet på udstedelsestidspunktet. Gevinst er skattefri og du kan ikke trække tab fra. Gevinst skal dog medregnes i rubrik 32, hvis du har købt fordringen for lånte midler.
  • Gevinst og tab på andre fordringer end obligationer i danske kroner, som du har købt inden 27. januar 2010, hvor fordringen opfyldte mindsterentekravet på udstedelsestidspunktet. Gevinst er skattefri og du kan ikke trække tab fra. Gevinst skal dog medregnes i rubrik 32, hvis du har købt fordringen for lånte midler.
  • Gevinst og tab på visse strukturerede obligationer, der beskattes som finansielle kontrakter. Det står i rubrik 39. Du kan trække tab fra i det omfang tabet ikke overstiger skattepligtige gevinster for 2002 og senere indkomstår.
  • Tab på strukturerede obligationer i danske kroner, som ikke beskattes som finansielle kontrakter, og som du har købt før den 27. januar 2010. Du kan ikke trække disse tab fra.
  • Indeksobligationer i danske kroner anskaffet før 27. januar 2010, som har en fast mindsterente på 2,5 procent. Kursgevinster ved disse obligationer er skattefri, og tab kan ikke trækkes fra. Gevinst skal dog medregnes i rubrik 32, hvis du har købt indeksobligationerne for lånte midler.

Bagatelgrænse
Der er en samlet bagatelgrænse på 2.000 kr. for gevinst og tab på fordringer (herunder obligationer), gæld i fremmed valuta og investeringsforeningsbeviser i udloddende obligationsbaserede investeringsforeninger. Har du gevinst eller tab på over 2.000 kr., skal du medregne hele gevinsten eller hele tabet. Beløbsgrænsen gælder for hver ægtefælle for sig.

Tjek oplysningerne og ret beløbet
Du kan se de oplysninger, SKAT har om dine obligationer, i TastSelv under Personlige skatteoplysninger mv. Hvis oplysningerne er forkerte, skal du kontakte indberetteren.

Du skal selv udregne dine gevinster og tab og skrive summen i rubrikken. Hvis du samlet set har haft et tab, skal du skrive minus ("-") foran.

Relevant information
Sådan opgør du gevinst og tab
Gevinster og tab på fordringer (herunder obligationer)
Finansielle kontrakter