Indhold

Dette afsnit beskriver reglerne for ansøgning af bevilling til afholdelse af offentlige pokerturneringer.

Afsnittet indeholder:

  • ansøgningsprocedure
  • betingelser for at opnå bevilling
  • betingelser for personer
  • betingelser for selskaber eller foreninger
  • fortolkning
  • andre hensyn
  • bevillingens gyldighed og offentliggørelse
  • gyldighed
  • offentliggørelse af bevillingshavere.

Ansøgningsprocedure

Når der søges om en bevilling til offentlige pokerturneringer udfyldes en blanket der skal udfyldes. Ved indlevering af ansøgning betales et gebyr.

Blanket

Ansøgningsblanket nr. 29.062skal benyttes ved ansøgning om bevilling til at afvikle offentlige pokerturneringer. Blanketten kan hentes på Spillemyndighedens hjemmeside: www.spillemyndigheden.dk.

Bemærk

Hvis der ansøges på vegne af et selskab eller en forening, skal ansøger vedlægge specifikke bilag til ansøgningen. Se vejledningen til udfyldelse af blanket 29.062.

Gebyr for ansøgning

I forbindelse med ansøgning om bevilling til at afvikle offentligt pokerspil i turneringsform skal der betales et gebyr. Pr. 1. januar 2012 udgør gebyret for en ansøgning 1.000 kr. Se hertil BEK nr.1540/2009 § 2.

Gebyret gælder for ansøgning om bevilling pr sted. Ansøges der om bevilling til mere end ét sted, skal der betales et gebyr for hvertsted.

Da gebyret betales for selve behandlingen af ansøgningen, skal gebyret være indbetalt senest samtidig med, at ansøgningen indleveres.

Betaling af gebyr kan ske med girokort eller ved bankoverførsel. På ansøgningsblanketten fremgår det kontonummer, som gebyret skal indbetales til. Kvittering for betaling eller en kopi af skal vedlægges ansøgningen.

Bemærk

Gebyret tilbagebetales ikke. Dette gælder også, selvom ansøgningen ikke fører til en bevilling, eller ansøger frafalder ansøgningen.

Ekspeditionstid

Ansøgningen skal sendes til Spillemyndigheden i god tid, inden det påtænkes at afvikle pokerturneringer. Der må normalt forventes en sagsbehandlingstid på ca. 4-6 uger. Forudsætningen for ekspeditionstiden er, at alle rubrikker i ansøgningen er udfyldt korrekt, og at ansøgningen er vedlagt de relevante bilag.

Generelt om at opnå bevilling

Der er en række betingelser, der stilles til ansøger for at opnå bevilling til at afvikle offentligt hasardspil i turneringsform.  

Betingelser for personer

Regel

Der kan gives bevilling til at afvikle offentligt hasardspil i turneringsform til personer, der opfylder følgende betingelser

a)      er fyldt 18 år

b)      ikke er under værgemål efter værgemålslovens § 5 eller under samværgemål efter værgemålslovens § 7

c)      hverken har anmeldt betalingsstandsning eller er under konkurs

d)     ikke har betydelig forfalden gæld (alene forfaldne afgifter, gebyrer og bøder vedrørende spilvirksomhed) til det offentlige, hvorved forstås beløb i størrelsesordenen 50.000 kr. eller derover

e)      ikke har en alkoholbevilling, der gælder for det sted, som bevillingen til at afvikle offentligt hasardspil i turneringsform skal gælde for

f)       ikke er dømt for strafbart forhold, hvor der er nærliggende fare for misbrug af adgangen til at afvikle offentligt hasardspil i turneringsform

g)      ikke i øvrigt har udvist en adfærd, hvor der er grund til at antage, at den pågældende ikke vil afvikle offentligt hasardspil i turneringsform på fuldt betryggende måde.

Se POKL § 7.

Betingelser for selskaber eller foreninger

Der kan gives bevilling til at afvikle offentligt hasardspil i turneringsform til selskaber eller foreninger (juridiske personer), som opfylder følgende betingelser

a)      hverken har anmeldt betalingsstandsning eller er under konkurs

b)      ikke har betydelig forfalden gæld (alene forfaldne afgifter, gebyrer og bøder vedrørende spilvirksomhed) til det offentlige, hvorved forstås beløb i størrelsesordenen 50.000 kr. eller derover

c)      ikke har en alkoholbevilling, der gælder for det sted, som bevillingen til at afvikle offentligt hasardspil i turneringsform skal gælde for

d)     ikke er dømt for strafbart forhold, hvor der er nærliggende fare for misbrug af adgangen til at afvikle offentligt hasardspil i turneringsform

e)      ikke i øvrigt har udvist en adfærd, hvor der er grund til at antage, at den pågældende ikke vil afvikle offentligt hasardspil i turneringsform på fuldt betryggende måde.

Se POKL § 8, stk. 1.

Bemærk

Det er også en betingelse, at selskabets direktør og bestyrelsesmedlemmer eller foreningens bestyrelsesmedlemmer, opfylder de samme betingelser, der stilles til personer.

Selskabets øvrige ansatte eller foreningens medlemmer og ansatte må ikke har en alkoholbevilling, der gælder for det sted, hvor bevillingen til at afvikle offentligt hasardspil i turneringsform skal gælde for. Se POKL § 8, stk. 2.

Fortolkning

Ad d) "betydelig forfalden gæld"

Det er en forudsætning, at gælden vedrører tidligere virksomhed hvor der var spil om penge. Beløbsangivelsen på de 50.000 kr. skal alene betragtes som vejledende og vil kunne fraviges, fx hvis der er udsigt til, at den pågældende person i nær fremtid vil afvikle sin gæld til det offentlige.

Ad e) "alkoholbevilling"

Ved udtrykket "alkoholbevilling" forstås en bevilling, som er givet efter §§ 12-14 i lov om restaurationsvirksomhed og alkoholbevilling mv. (restaurationsloven). 

Der er dog ikke noget til hinder for, at en ansøger i forbindelse med afvikling af en konkret offentlig hasardspilsturnering søger og opnår en såkaldt lejlighedsbevilling efter restaurationslovens § 22.

Andre hensyn

Generelt indgår følgende hensyn også i Spillemyndighedens vurdering af, om der skal gives bevilling:

  • Ordens- og sikkerhedsmæssige hensyn.
  • At der sikres en geografisk spredning af offentligt hasardspil i turneringsform. Dette fastlægges ud fra en række faktorer, herunder områdets størrelse, befolkningstætheden og hensynet til på den ene side at imødekomme interessen for at deltage i en offentlig hasardspilsturnering og på den anden side at imødegå spilleafhængighed.
  • Om det sted, hvor der ansøges om bevilling til, vil være egnet til at afholde offentligt hasardspil i turneringsform.
  • Det samlede antal bevillinger til at afvikle offentligt hasardspil i turneringsform på landsplan.
  • Ansøgerens evner til og muligheder for at gennemføre turneringen indenfor lovens rammer.

Bemærk

Spillemyndigheden hører politiet i den politikreds, hvor der er ansøgt om bevilling til afholde turneringer. Hvis politiet af ordensmæssige grunde finder, at der ikke skal gives bevilling til et nærmere bestemt sted, vil der ved Spillemyndighedens afgørelse blive lagt vægt på den vurdering.

Bevillingens gyldighed og offentliggørelse

Når der er udstedt en bevilling vil dens gyldighed blive offentliggjort.

Gyldighed

En bevilling gives for et nærmere angivet sted. Den eller de offentlige hasardspilsturneringer må kun afvikles på det sted, der er nævnt i bevillingen.

Det fremgår af bevillingen, hvor mange ugentlige turneringer der må afholdes. Der kan maksimalt opnås bevilling til at afholde fem turneringer om ugen. Bevillingen gives for et tidsrum på maksimalt to år. Se POKL § 6, stk. 2 og 3.

Bemærk

Bevillingshaver er selv ansvarlig for at indhente tilladelse fra ejeren af det lokale, hvor hasardspilsturneringen skal afholdes. Udstedelse af en bevilling er ikke til hinder for en ejers ret til at forbyde hasardspil på sin ejendom eller offentlige institutioners adgang til at forbyde, at en hasardspilsturnering finder sted på institutionens område.

Offentliggørelse af bevillingshavere

Spillemyndigheden vil løbende offentliggøre en oversigt over de bevillingshavere, som har bevilling til at afvikle offentlige hasardspilsturneringer. Oversigten kan ses på Spillemyndighedens hjemmeside: www.spillemyndigheden.dk