Oversigten medtager automatisk ny lovgivning, domme, afgørelser, meddelelser mv., der er offentliggjort efter redaktionens afslutning. Vejledningsteksten tager derfor ikke højde for disse juridiske nyheder. Medtagelsen på listen er ikke udtryk for, at der er taget stilling til eventuel præjudikatsværdi eller lignende. Det bemærkes, at der kan være nyheder fra de seneste 2 uger, som endnu ikke vil kunne ses i oversigten. |
--- Afgørelser, domme, kendelser, SKM-meddelelser mv. (offentliggjort efter 31. december 2014) --- |
SKM2015.487.LSR | Tarifering af spindlere til børnesikringsgitre (6. juli 2015) |
|
Indhold
Dette afsnit handler om de særlige regler i toldkodeksen om tilbagekaldelse af afgørelser på toldområdet.
Afsnittet indeholder:
- Annullering af toldafgørelser
- Tilbagekaldelse eller ændring af toldafgørelser.
Annullering af toldafgørelser
I artikel 8 i toldkodeksen er der hjemmel til, at en begunstigende afgørelse kan annulleres, hvis den er truffet på grundlag af urigtige eller ufuldstændige oplysninger og
- ansøgeren vidste eller burde med rimelighed have vidst, at oplysningerne var urigtige eller ufuldstændige, og
- afgørelsen ikke kunne være blevet truffet på grundlag af rigtige og fuldstændige oplysninger.
Tilbagekaldelse eller ændring af toldafgørelser
En begunstigende afgørelse kan tilbagekaldes eller ændres, hvis en relevant betingelse ikke længere er opfyldt. Se artikel 9 i toldkodeksen. Endvidere kan en begunstigende afgørelse tilbagekaldes, hvis borgeren/virksomheden ikke overholder forpligtelser, der er en følge af afgørelsen.
SKAT skal skriftligt underrette borgeren/virksomheden om tilbagekaldelsen eller ændringen, der så har virkning fra datoen på den skriftlige underretning. Der er i undtagelsestilfælde mulighed for at udskyde denne virkning til et senere tidspunkt.
En godtgørelse, som viser sig at være givet med urette, kan opkræves igen. Se toldkodeksen art. 242. Genopkrævninger er omfattet af den normale 3 års frist på toldområdet, der regnes fra det tidspunkt, hvor den oprindelige toldskyld opstod. Se nærmere om godtgørelse i afsnit F.A.13.