Indhold
Dette afsnit handler om internet- og betalingsblokering, herunder hvad der forstås ved internetblokering, hvem der skal foretage internetblokering, og hvornår Spillemyndigheden kan henstille om internetblokering.
Afsnit indeholder:
- internetblokering
- betalingsblokering
Internetblokering
Regel
Transmission af information på et kommunikationsnet til et ulovligt spilsystem er ikke tilladt. Se SPILL § 65.
Reglen gælder ikke ved ulovligt udbud af spil på Grønland.
Hvad forstås ved "internetblokering"?
Internetblokering er en teknisk foranstaltning, der skal forhindre spillere i at tilgå ulovlige spillesider på internettet.
Internetblokering betyder, at der bliver etableret en DNS (Domain Name System)-blokering mod et bestemt internetdomæne.
Hvem skal foretage internetblokering?
Det er ulovligt for internetudbydere at formidle internetadgang til ulovlige spilsystemer. Transmissionsforbuddet omfatter kun de internetudbydere, som udbyder internet til en bredere kreds af kunder. Det er derimod ikke hensigten at omfatte virksomheder, der udbyder internet til en begrænset eller lukket kreds af personer, herunder hoteller, restaurationer, uddannelsesinstitutioner mv. Se hertil SPILL § 65.
Hvornår kan Spillemyndigheden henstille om internetblokering?
Spillemyndigheden identificerer de spiludbydere, der ulovligt måtte henvende sig til det danske marked. I de tilfælde, hvor det er muligt at identificere spiludbyderen, sender Spillemyndigheden en henstilling til de enkelte spiludbydere om at stoppe deres ulovlige spilvirksomhed på det danske marked.
Hvis spiludbyderen ikke efterkommer henstillingen, vil Spillemyndigheden tage kontakt til danske internetudbydere for at få blokeret spiludbyderens hjemmeside, således at danske spillere forhindres i at bruge hjemmesiden.
Spillemyndigheden vil informere de pågældende internetudbydere om, hvilke internetdomæner der efter Spillemyndighedens opfattelse indeholder ulovligt udbud af spil.
Informationen vil have form af en henstilling. Baggrunden for Spillemyndighedens henstilling er, at internetudbyderne ikke nødvendigvis har kendskab til hvilke spiludbydere, der er ulovlige. Internetudbydere har ikke pligt til løbende at kontrollere, om der formidles internetadgang til og fra en spiludbyder, der overtræder dansk lovgivning.
I de tilfælde, hvor en internetudbyder har modtaget en henstilling fra Spillemyndigheden, kan internetudbyderen undgå at overtræde loven ved at etablere en DNS-blokering (internetblokering) i forhold til det pågældende internetdomæne.
Hvis internetudbyder ikke følger henstillingen, kan Spillemyndigheden søge bestemmelsen håndhævet ved nedlæggelse af forbud i byretten. Se hertil reglerne i retsplejelovens kapitel 40.
Spillemyndigheden underretter internetudbyderen, hvis der fra et internetdomæne ikke længere udbydes spil i strid med dansk lovgivning. Dette medfører, at internetudbyderen kan ophæve DNS-blokeringen.
Bemærk
Bliver der nedlagt forbud, betyder dette, at den pågældende handling ikke må foretages. Følges forbuddet ikke, kan dette straffes med bøde eller fængsel.
Se også
- Afsnit J.A.2.1 Spillelovens geografiske anvendelsesområde og hvis du vil vide mere om, hvornår et spil er rettet mod Danmark.
Oversigt over afgørelser, domme, kendelser, SKAT-meddelelser med videre
Skemaet viser relevante afgørelser på området:
Afgørelse samt evt. tilhørende SKAT-meddelelse |
Afgørelsen i stikord |
Yderligere kommentarer |
Byretsdomme |
SKM2014.307.BR |
Sagen vedrører 5 hjemmesider, som i strid med spilleloven udbød spil her i landet uden tilladelse fra Spillemyndigheden.
Internetudbyderen formidlede adgang til de pågældende hjemmesider.
Spillemyndigheden nedlagde påstand om, at der blev meddelt forbud mod, at internetudbyderen formidlede adgang til de pågældende hjemmesider, og at det blev internetudbyderen påbudt at etablere blokering af hjemmesiderne.
|
Allerede fordi de pågældende hjemmesider var på dansk, lagde retten til grund, at der var tale om udbud af spil i Danmark, jf. SPILL § 2, stk. 1. Da der ikke forelå tilladelse fra Spillemyndigheden, var det ulovligt, at spilleudbyderne udbød spil her i landet.
Det var derfor i strid med SPILL § 65, at internetudbyderen formidlede adgang til de pågældende hjemmesider. Da de øvrige betingelser for meddelelse af forbud og påbud også var opfyldt, fulgte retten Spillemyndighedens påstande.
|
Betalingsblokering
Spillemyndigheden har mulighed for at iværksætte en betalingsblokering ved ulovlige transaktioner.
Regel
Betalingsformidling af indsatser til og fra en ulovlig spiludbyder er ikke tilladt. Se SPILL § 65.
Reglen gælder ikke ved ulovligt udbud af spil på Grønland.
Hvad forstås ved "betalingsblokering"?
Betalingsblokering er et retligt middel til at forhindre pengeoverførsler til og fra en ulovlig spiludbyder. Der er et forbud mod betalingsformidling til og fra ulovlige spiludbydere, som skal overholdes af udbydere af betalingstjenester og udstedere af elektroniske penge ved at blokere betalinger til og fra den ulovlige spiludbyderes konti.
Hvem skal gennemføre betalingsblokering?
Bestemmelsen i SPILL § 65 omfatter udbydere af betalingstjenester og udstedere af elektroniske penge, som formidler betalinger af indsatser og gevinster til og fra en bestemt konto tilhørende en ulovlig spiludbyder.
Beskrivelse af begrebet
|
Regler
|
Udbydere af betalingstjenester
|
Lovbekendtgørelse nr. 365 af 26. april 2011 om betalingstjenester og elektroniske penge, bilag 1.
|
Udstedere af elektroniske penge
|
Lovbekendtgørelse nr. 365 af 26. april 2011 om betalingstjenester og elektroniske penge, kapitel 3 a.
|
Hvem risikerer at blive betalingsblokeret?
Det er kun ulovlige spiludbydere, der risikerer at få blokeret transaktioner til og fra deres konti. En ulovlig spiludbyder defineres som en spiludbyder uden en dansk tilladelse, der via internettet retter sin virksomhed mod det danske marked.
Se også
- Afsnit J.A.1.2 Spillelovens geografiske anvendelsesområde og
- Afsnit J.A.1.3 Spil omfattet af spillelovgivningen.
Hvis du vil vide mere om, hvornår et spil er rettet mod Danmark.
Hvornår kan der ske betalingsblokering?
Spillemyndigheden identificerer de spiludbydere, der ulovligt henvender sig til det danske marked og sender, i de tilfælde, hvor dette er muligt, en henstilling til de enkelte spiludbydere om at stoppe deres ulovlige spilvirksomhed på det danske marked. Hvis spiludbyderen ikke efterkommer henstillingen, vil Spillemyndigheden tage kontakt til betalingstjenesteudbydere for at få blokeret betalinger til og fra spiludbyderen.
Spillemyndigheden kan løbende informere betalingstjenesteudbydere om, hvilke konti der ikke må overføres betaling til og fra hos de ulovlige spiludbydere. Informationen vil have form af en henstilling. Henstillingen har til formål at give betalingstjenesteudbydere oplysning om hvilke konti, der efter Spillemyndighedens opfattelse ikke må overføres betaling af indsats til og gevinst fra.
I de tilfælde, hvor en udbyder af betalingstjenester har modtaget en henstilling fra Spillemyndigheden, kan betalingstjenesteudbyderen undgå at overtræde loven ved at blokere for betalinger til og fra de pågældende konti.
Hvis en henstilling til en betalingstjenesteudbyder ikke følges, vil Spillemyndigheden søge bestemmelsen håndhævet ved at nedlægge et forbud i byretten. Se bestemmelserne i RPL kapitel 40.