Alle danske finansielle institutter og andre virksomheder, som yder eller formidler lån.  

Det er fx banker, sparekasser, andelskasser, Statens Uddannelsesstøtte, kommuner, vekselerer, børsmæglere, finansieringsselskaber og kortudstedere omfattet af lov om betalingskort med videre og virksomheder, som er omfattet af lov om visse spare og udlånsaktiviteter.

Andre virksomheder omfattet af indberetningspligt er fx forhandlere af Radio og TV, bil forhandlere og hvidevare butikker, som selv yder finansiering ved salg.   

Indberetningspligten omfatter også de udlånsforhold, der er omfattet af betalingskortloven, og hvor der kan debiteres eller forfalde renter.

Indberetningspligt for kommuner

Kommuner har indberetningspligt om alle kommunalt ydede eller formidlede udlån.

Morarenter fastsat efter § 2 (3) i lov nr. 939 af 27. december 1991 om gebyrer og morarenter vedrørende visse ydelser, der opkræves af regioner og kommuner, og inddrives af restancemyndigheden, anses ikke at være omfattet af indberetningspligten i SKL § 8 O (kvartalsvis indberetning).

Indberetningspligt af udlån med pant i fast ejendom 

Pantebreve med pant i fast ejendom skal indberettes, når pantebrevslånet er ydet "som led i virksomhedens aktiviteter".

Det vil typisk være pengeinstitutter og realkreditinstitutter, og andre finansielle virksomheder, som yder lån med pant i fast ejendom.

En produktionsvirksomhed som har erhvervet sig et pantebrev ved salg af virksomhedens ejendom, er ikke indberetningspligtig af pantebrevet, så længe de selv forvalter pantebrevet. Lægges pantebrevet derimod i depot til forvaltning hos en pantebrevsforvalter, bliver pantebrevsforvalteren indberetningspligt efter skattekontrollovens § 8 Q.

Det samme princip gælder for privatpersoner, der har et pantebrev fra fx et hussalg. Den type pantebreve bliver kun omfattet af indberetningspligt, hvis de lægges i depot til forvaltning hos en pantebrevsforvalter. Pantebrevsforvalteren er indberetningspligtig efter skattekontrollovens § 8 Q.