Spilleloven er gældende for alt spil, som udbydes eller arrangeres i Danmark, og som ikke er selvstændigt reguleret ved anden lovgivning.

Lovens geografiske anvendelsesområde omfatter også skibe og fly, som er registreret i Danmark, eller som gør stop i en dansk havn eller lufthavn. Se SPILL § 2, stk. 1.

Rettet mod Danmark

Spil via internettet eller anden fjernkommunikation anses for at være udbudt i Danmark, hvis spillet er rettet mod det danske marked. Se fx bilag 11 til L 202 (FT 2009/2010).

Eksempler kan være hvis:

  • spiludbyderens hjemmeside er skrevet på dansk,
  • spillerne kan få råd og vejledning på dansk (dansk kundeservice), eller
  • spiludbyderens udbud af væddemål har en sammensætning, fx danske sportsligaer eller danske begivenheder, så det fremgår, at spillet er rettet mod danske spillere.

Reklame for og formidling til spil hvor deltagelse i spillet kræver, at spilleren opholder sig fysisk i et andet land, fx et landbaseret kasino i et andet land, vil ikke være i strid med lovgivningen.

Bopælsland ikke afgørende

Spilleloven omfatter alle personer, som der udbydes spil til inden for det geografiske område, og er således ikke afhængig af, om personen har permanent bolig i Danmark.

En turists spil i Danmark er derfor også omfattet af spilleloven.

Bemærk

Hverken Grønland eller Færøerne er omfattet af spilleloven.

Se også

  • Afsnit J.A.2.1.2 Lov for Grønland om visse spils geografiske anvendelsesområde
  • Afsnit J.A.2.1.3 Pokerlovens geografiske anvendelsesområde.

Oversigt over afgørelser, domme, kendelser, SKAT-meddelelser med videre

Skemaet viser relevante afgørelser på området:

Afgørelse samt
evt. tilhørende
SKAT-meddelelse

Afgørelsen i stikord

Yderligere kommentarer

Byretsdomme

SKM2014.307.BR

Sagen vedrører 5 hjemmesider, som i strid med spilleloven udbød spil her i landet uden tilladelse fra Spillemyndigheden. Internetudbyderen formidlede adgang til de pågældende hjemmesider.

Spillemyndigheden nedlagde påstand om, at der blev meddelt forbud mod, at internetudbyderen formidlede adgang til de pågældende hjemmesider, og at det blev internetudbyderen påbudt at etablere blokering af hjemmesiderne.

Allerede fordi de pågældende hjemmesider var affattet på dansk, lagde retten til grund, at der var tale om udbud af spil i Danmark, jf. SPILL § 2, stk. 1. Da der ikke forelå tilladelse fra Spillemyndigheden, var det ulovligt, at spilleudbyderne udbød spil her i landet. Det var derfor i strid med SPILL § 65, at internetudbyderen formidlede adgang til de pågældende hjemmesider.

Da de øvrige betingelser for meddelelse af forbud og påbud også var opfyldt, fulgte retten Spillemyndighedens påstande.