Afsnittet indeholder:

Udbydere af spil kan vælge at overlade det til en tredjemand at opfylde hvidvasklovens krav om gennemførsel af kundekendskabsprocedurer ved at indhente identitetsoplysninger om de spillere, der er registreret som kunder hos spiludbyderen.

Det er den, der etablerer kundeforholdet - altså spiludbyderen - der er ansvarlig for, at reglerne og forpligtelserne i hvidvaskloven overholdes. De oplysninger, det kan overlades tredjemand at indhente, er begrænset til oplysninger efter hvidvasklovens § 11, stk. 1, nr. 1-4. Spiludbyderen skal derfor selv indhente oplysninger, der supplerer dem, som tredjemanden har tilvejebragt og i tillæg hertil gennemføre øvrige relevante skærpede foranstaltninger. En tredjemand kan godt bistå med oplysning om, at en spiller er en politisk eksponeret person. Se hvidvasklovens §§ 17-19.

De identitetsoplysninger, der som minimum skal indhentes, er kundens

  1. navn og
  2. CPR-nummer (eller lignende, hvis kunden ikke har et CPR-nummer)

Såfremt en kunde ikke har CPR-nummer eller lignende, skal der indhentes oplysninger om kundens fødselsdato.

Udgangspunktet er, at kunden selv skal levere identitetsoplysningerne. Ved udbud af spil er det ikke tilstrækkeligt, at kunden alene oplyser CPR-nummer, og spiludbyderen herefter selv indhenter navn i CPR-registret.

Se hvidvasklovens § 22.