Spiludbyderen er forpligtet til at underrette Hvidvasksekretariatet i SØIK, hvis denne får viden om, har mistanke om eller en rimelig grund til at formode, at en transaktion, midler eller en aktivitet har eller har haft tilknytning til hvidvask eller terrorfinansiering. Underretningen skal ske omgående, og dette forudsætter således også, at spiludbyderen skal underrette SØIK, så snart de interne processer er afsluttede. Hvis mistanken ikke kan afkræftes, skal der derfor ske underretning. Det er endvidere en forudsætning, at spiludbyderen prioriterer behandlingen og undersøgelsen af den mistænkelige transaktion eller aktivitet, således at undersøgelsen ikke forhales.

Pligten til at underrette er også gældende i de tilfælde, hvor en mulig kunde fx bliver afvist ved oprettelse af en spilkonto, fordi der er mistanke om hvidvask eller terrorfinansiering, ligesom et forsøg på en transaktion, som ikke bliver gennemført, også fordrer pligt til at underrette, hvis spiludbyderen vurderer, at det giver anledning til mistanke.

Spillemyndigheden er som tilsynsmyndighed også forpligtet til at underrette om forhold, der kan have tilknytning til hvidvask eller finansiering af terrorisme.

Se hvidvasklovens § 28.