SKAT arbejder målrettet med fokus på illegal ind- og udførsel af dopingstoffer i Danmark i et landsdækkende indsatsprojekt. Projektet samarbejder med både Anti Doping Danmark og andre myndigheder i ind- og udland og har opnået gode resultater.
Et af de nyeste resultater handler om, at en container blev indfortoldet i Københavns Frihavn. DOPING projektets risikoprofil gik i rødt, og containeren blev udtaget til kontrol. Et lille maskinværksted stod bag importen af næsten 1 million tomme ampul-, hætte- og cylinderglas, som kun kan anvendes af medicinalindustrien.
De 1 million ampulglas er nu tilbageholdt, og en efterforskning er sat i gang. Den fører formodentlig til et illegalt dopinglaboratorium et sted i landet.
- Vi har i projektets levetid beslaglagt store mængder dopingmidler, heraf dopingmidler, der ikke tidligere er fundet i Danmark. Vi har også beslaglagt grundingredienser til fremstilling af doping, og vi har afsløret illegale dopinglaboratorier i Danmark, fortæller afdelingsleder Mette Helmundt fra SKAT København.
Projektet har også søgt en præventiv virkning ved at informere målgrupper om dopingstofferne. De har fået at vide, at midlerne er forbudt og hvilke konsekvenser, der er ved overtrædelse af reglerne. Informationerne er udsendt på en hjemmeside, på postkort og plakater, og der er holdt foredrag i fitnesscentre, Danmarks Idrætsforbund og på skoler og gymnasier.
- Vi har uddannet toldpersonalet til at kunne identificere dopingmidler, og vi har uddannet hunde, der kan spore dopingmidler, så vidt vi ved som de første i verden. Samtidig har vi arbejdet med anvendelse af nye metoder til analyse og med udvikling af risikoprofiler på dopingområdet, siger Mette Helmundt
Direktør i SKAT København, Erling Andersen, taler mandag eftermiddag om de danske erfaringer på konferencen "SPORTVISION 2012: The Fitness Doping Track" i Bella Center i København.
Konferencen, der begynder i dag og fortsætter tirsdag, er arrangeret i forbindelse med det danske EU-formandskab. Deltagerne er danske og europæiske politikere, embedsmænd, antidoping-organisationer, myndigheder, som arbejder med bekæmpelse af doping, forskere, idrætspolitiske medarbejdere, fitnessbranchen m.fl. Læs programmet her (eksternt link).
Yderligere oplysninger:
Journalister: SKATs pressefunktion tlf. 72 37 09 00
Borgere og virksomheder: SKATs hovednummer tlf. 72 22 18 18