Vi har fået oplysningerne i rubrikken fra for eksempel dit pengeinstitut. Det er vigtigt, at du selv kontrollerer beløbet. For renteindtægter og udlodninger, der vedrører mere end to ejere, skal du selv lægge din andel til i rubrik 39.
Rubrikken omfatter:
- Renteindtægter af indestående beløb i danske pengeinstitutter.
- Renteindtægter af obligationer (også ved køb og salg). Hvis du har købt obligationerne i 2015, kan du fratrække renter, du har betalt ved købet, selv om renteindtægterne først forfalder i 2016. Det skal du skrive i rubrik 44.
- Udlodning, der er kapitalindkomst, og som stammer fra investeringsbeviser i danske obligationsbaserede investeringsinstitutter med minimumsbeskatning, hvor der ikke er trukket udbytteskat.
- Renteindtægter af pantebreve i depot. Hvis du har købt pantebrevene i 2015, kan du fratrække renter, du har betalt til sælger, selv om renteindtægterne først forfalder i 2016. Det skal du skrive i rubrik 44.
- Positivt afkast på livsforsikring indberettet af dit forsikrings- eller pensionsselskab.
Rubrikken omfatter ikke:
- Udlodning, der er kapitalindkomst, og som stammer fra investeringsbeviser i danske obligationsbaserede investeringsinstitutter med minimumsbeskatning, hvor der er trukket udbytteskat. Det skal stå i rubrik 34.
- Udlodning, der er aktieindkomst, og som stammer fra investeringsbeviser i danske aktiebaserede investeringsinstitutter med minimumsbeskatning, hvor der er trukket udbytteskat. Det skal stå i rubrik 61.
- Udlodning, der er kapitalindkomst, og som stammer fra indskud i en dansk kontoførende investeringsforening. Det skal stå i rubrik 39.
- Dine samlede renteindtægter fra pantebreve, der kun har været i depot en del af året. Det skal stå i rubrik 39.
- Udlodninger og renter fra udlandet.
- Udlodning, der er skattefri og som stammer fra investeringsbeviser i aktiebaserede eller obligationsbaserede investeringsinstitutter med minimumsbeskatning. De skal ikke med på årsopgørelsen.
- Afkast på livsforsikringer, der ikke er indberettet til os.
- Tab på livsforsikring og lignende.
Du skal ikke medtage disse renteindtægter:
- Renter af kapitalpensioner og ratepensioner med videre, omfattet af pensionsbeskatningslovens kapitel 1.
- Renter af indestående beløb på selvpensioneringskonto, som er oprettet før 2. juni 1998, indtil det aftalte eller det tidligst mulige udbetalingstidspunkt.
- Renter af indestående beløb på børneopsparingskonti indtil udløbet af bindingsperioden.
- Renter af overskydende skatter.
Du bør tjekke de indberettede beløb
Det fortrykte beløb kan være sammensat af flere beløb. Vi får oplysningerne fra for eksempel dit pengeinstitut.
Du kan se de beløb, som for eksempel dit pengeinstitut har indberettet til rubrikken, hvis du klikker på "Se hvor beløbet kommer fra" under det fortrykte beløb.
Du kan se flere detaljer ved at:
- vælge Skatteoplysninger i menuen
- og derefter vælge Renteindtægter og indestående.
Du kan ikke selv ændre det fortrykte beløb
Vi får oplysningerne fra for eksempel dit pengeinstitut. Hvis du er uenig i beløbet, kan du bede dit pengeinstitut lave en ny indberetning.
Når pengeinstituttet har indberettet igen, laver vi en ny årsopgørelse. Du får besked via mail, SMS eller brev.
Hvis dit pengeinstitut ikke kan lave en ny indberetning, skal du kontakte Skattestyrelsen med dokumentation, for eksempel kontoudtog.
Du kan selv overføre renteindtægter til din ægtefælle. Klik på lommeregneren ved siden af tallet. Det betyder stort set ikke noget for jeres samlede skat, hvor renteindtægterne står på årsopgørelsen.
Mere information
Fordringer (herunder obligationer)
Aktier og andre værdipapirer
Sådan udfylder du rubrik 90 på blanket 04.055
Hvornår skal du betale skat af renter