Viser det sig under boets behandling, at den sikkerhed, der er eller kan kræves stillet efter § 27, ikke er tilstrækkelig til at dække yderligere omkostninger ved boets behandling, og er boets midler ikke tilstrækkelige til at dække disse omkostninger, sluttes boet snarest muligt på en dertil særligt indkaldt skiftesamling. Dette gælder dog ikke, i det omfang en fordringshaver stiller sikkerhed for yderligere omkostninger. Se KL § 143.
Skifteretten indkalder herefter ved en bekendtgørelse i Statstidende til skiftesamling, hvor regnskabsudkastet skal behandles, jf. KL § 150. På skiftesamlingen har fordringshaverne, herunder også RIM, mulighed for at udtale sig om udkastet, jf. KL § 151, og medmindre udkastet lider af fejl og mangler, stadfæster skifteretten det.
Herefter udbetales dividenden.
Når boet optages til slutning, skal RIM gennemgå regnskabet og udkastet til udlodning og fremkomme med eventuelle bemærkninger på den skiftesamling, hvor regnskabet skal behandles.
Efter KL § 155 indrykker skifteretten bekendtgørelse i Statstidende om boets afslutning, medmindre tidspunktet for stadfæstelse af udlodningen og størrelsen af en eventuel dividende er fremgået af bekendtgørelsen, der er udstedt i medfør af KL § 150.
Er det et aktieselskab, et anpartsselskab, en erhvervsdrivende fond eller en erhvervsdrivende virksomhed, som har været erklæret konkurs, giver skifteretten meddelelse om boets slutning til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, som herefter vil slette selskabet eller virksomheden af registret.
KL § 156 fastslår, at en fordringshaver beholder sin ret mod skyldneren (virksomhed med personlig hæftelse) for den del af fordringen, som ikke dækkes gennem udlodningen. Dette betyder, at RIM´s restkrav stadig kan gøres gældende efter konkursen, jf. om fremgangsmåde ved inddrivelse af disse krav afsnit H.3.18.2.