Dato for udgivelse
11 Feb 2011 09:25
Resumé
TastSelv er en stor succes og skal ikke ødelægges af de få, som ikke følger spillereglerne

Sådan udtalte skatteminister Troels Lund Poulsen sidste år.
 
Fagdirektør Richard Hanlov fra Skatteministeriet fortæller, at mere end 2.400 personer nu er afskåret fra at benytte SKATs TastSelv-systemer. Disse personer kan ikke længere selv ændre deres skattekort eller årsopgørelse for indkomståret 2011. Hvis de har ændringer, skal de kontakte SKAT.
 
Richard Hanlov: "Dem, vi har afskåret fra at benytte TastSelv,  er typisk personer, som vi har snuppet i at fifle med fradragene. Da vi i år har særlig fokus på uregelmæssigheder i TastSelv forventer vi, at antallet af karantæneramte vil stige i løbet af året."
 
"Der er generelt en høj regelefterlevelse i Danmark, og det naturligvis positivt. Dog er der nogle få, der på bekostning af alle andre, ikke kan håndtere tilliden mellem myndigheder og borger. Derfor glæder det mig, at vi kan sætte ind mod de få, der vælger ikke at overholde spillereglerne. Kort fortalt, har vi fået et effektivt værktøj mod dem, der prøver at snyde skattesystemet. Vi forhindrer dem simpelthen i overhovedet at have fingrene i kagedåsen. Det er samtidig med til at forebygge store restancer, som vi bagefter kan få svært ved at inddrive" siger skatteminister Troels Lund Poulsen.
 
En karantæneramt vil selvfølgelig ikke være afskåret fra at få de retsmæssige fradrag. Dog vil personen opleve, at fradragene først skal igennem et manuelt servicecheck, før de træder i kraft på skattekortet.
 
Richard Hanlov forklarer, at den enkeltes retssikkerhed ikke bliver antastet ved ordningen. Det betyder, at hvis skatteyderen er utilfreds med SKATs beslutning, vil han eller hun blive vejledt om muligheden for at klage over karantænesættelsen.

 
Yderligere oplysninger
Fagdirektør Richard Hanlov på tlf. 20 71 78 68 eller SKATs pressefunktion på tlf. 72 37 09 00