Resumé

Skatteministeriet udgiver to gange årligt en juridisk vejledning om erhvervsbeskatning.

Vejledningen giver udtryk for Skatteministeriets opfattelse af gældende praksis og har cirkulærestatus.

Link til Ligningsvejledningen; Erhvervsdrivende 2011-1 og tidligere versioner.

Tema(er)
Ejendomsavancebeskatningloven Frigørelsesafgift Ejerlejlighedsbeskatningsloven Ejendomsværdiskat Næringsbeskatning af fast ejendom
Hvad er nyt?

Denne del af vejledningen, C.H. Fast Ejendom, afsnit C.H.3 Løbende indtægter og udgifter på fast ejendom er omskrevet og uddybet i forhold til de tilsvarende afsnit i afsnit A.G og E.K i 2012-1.

Afsnittet Ejendomsværdiskat af bolig i egen ejendom er rykket i forhold til tidligere udgaver af vejledningen og har fået nyt afsnitsnummer. Afsnitsnummeret er fremover C.H.3.5.

Vejledningen er skrevet direkte til nettet. 

Faglige nyheder

Vejledningen er ajourført med seneste vedtagne lovgivning og praksis.

Afsnit C.H.2.1.5.2  Hvad forstås ved afståelse af en del af en fast ejendom i ejendomsavancebeskatningsloven er uddybet og opdelt i to underafsnit C.H.2.1.5.2.1 Afståelse af en fysisk del af en fast ejendom og afsnit C.H.2.1.5.2.2 Afståelse af en middebar varig rettighed over fast ejendom.

Afsnit C.H.2.1.8.5 Genbeskatning af fradrag ved indkomstopgørelsen er nyt og vedrører kun ejere, der ved indkomstopgørelsen har fået fradrag for en beregnet anskaffelsessum efter reglerne i LL § 8 R.

Afsnit C.H.2.1.9.5 Opgørelse af anskaffelsessummen for en del af en fast ejendom er uddybet. Afsnittet indeholder nu også nærmere om opgørelse af anskaffelsessummen for rådighedsindskrænkninger på fast ejendom.

 

åben Vis afgørelser, domme, kendelser og meddelelser mv. til "C.H Fast ejendom" udsendt efter offentliggørelsen af denne version af vejledningen.

Indhold

Dette afsnit handler om den skattemæssige behandling af fast ejendom.

Afsnittet indeholder:

  • Hvad medregnes ved indkomstopgørelsen? (C.H.1)
  • Afståelse af fast ejendom (C.H.2)
  • Løbende indtægter og udgifter ved fast ejendom (C.H.3).