Dato for udgivelse
25 mar 2014 15:06
Resumé

Endnu flere danskere har i år været med i Danmarks største enkeltstående digitale begivenhed: Årsopgørelsen. SKAT og Digitaliseringsstyrelsen ser den store interesse som et tegn på, at danskerne generelt er klar til at møde det offentlige på nettet.


7,7 millioner gange. Så mange gange blev årsopgørelserne vist siden åbningen for 14 dage siden. De 7,7 millioner visninger dækker over 2,8 millioner danskere, der har tjekket deres årsopgørelse digitalt en eller flere gange.
I 2013 var der færre, nemlig 2,4 millioner danskere, der tjekkede deres årsopgørelse på skat.dk. Der er altså sket en stigning på 17 procent på et år:

- Vi arbejder hvert år på at forenkle hele selvangivelsesprocessen, så borgerne har det bedste udgangspunkt for nemt og korrekt at betale den rigtige skat. Vi har også arbejdet en del med kø-systemet, så man præcist kan se, hvornår man kan få adgang, samtidig med at vi sikrer, at vi ikke lukker flere ind, end at systemet stadig kører. Derfor er vi også glade for, at endnu flere har valgt at se årsopgørelsen digitalt i år, siger Jesper Rønnow Simonsen, direktør i SKAT.

Den næste store offentlige digitale begivenhed bliver den 1. november 2014, hvor danskerne skal være klar til at modtage posten digitalt.

- Vi er i gang med en kæmpe omlægning af hele måden, borgere og virksomheder kommunikerer med det offentlige. Når jeg ser hele rykindet på SKATs hjemmeside, bekræftes jeg i, at langt de fleste danskere er klar til fx at få posten digitalt frem for i postkassen ved vejen, siger Lars Frelle-Petersen, direktør i Digitaliseringsstyrelsen.

 

Fakta
I 2013 var der ca. 2.4 millioner danskere, der tjekkede deres årsopgørelse digitalt på skat.dk i løbet af de første 14 dage. Det tal er i 2014 vokset til 2.8 millioner.

I alt er årsopgørelsen blevet vist 7,7 millioner gange i løbet af de første 14 dage. Sidste år blev den vist 5,3 millioner gang i samme periode.

Om årsopgørelsen
På din årsopgørelse kan du se, om du skal have penge tilbage eller har betalt for lidt i skat sidste år.

Hvis du skal betale restskat, kan du spare penge ved at betale hurtigt.

Hvis du skal have penge tilbage, sætter SKAT dem ind på din konto, så du har dem den 4. april, med mindre det er mere end 100.000 kr., eller du har gæld til det offentlige.

Tjek din årsopgørelse
SKAT får de fleste informationer om dig automatisk fra for eksempel din bank, din arbejdsgiver og SU, så hvis det hele ser rigtigt ud, behøver du ikke gøre noget.

Nogle ting skal du dog selv skrive på din årsopgørelse. Det kan for eksempel være håndværkerfradrag, børnebidrag, lejeindtægter, gevinst og tab på aktier eller kørselsfradrag.

Se mere på skat.dk/årsopgørelse.

Hvad er Digital Post?
Digital Post fra det offentlige svarer til den post, som borgerne i dag modtager fra SKAT, kommunen og andre offentlige myndigheder. Den post bliver fremover i stigende grad digital.

Fra den 1. november 2014 skal alle danskere over 15 år kunne modtage Digital Post fra det offentlige. Du kan med fordel tilmelde dig allerede nu på borger.dk eller e-Boks.dk, hvis du ikke allerede har gjort det. Der er hjælp og vejledning at hente og mulighed for fritagelse.

Hvad er sammenhængen mellem Digital Post og e-Boks?
Hvis du er tilmeldt Digital Post fra det offentlige, kan du modtage din post både på Borger.dk og e-Boks.dk, som begge er sikre hjemmesider. Du behøver kun tjekke din digitale post ét af stederne, alt efter hvad du foretrækker. Ligegyldigt hvilken af hjemmesiderne du logger på, får du vist den post, du har modtaget.

 

Yderligere oplysninger fra SKAT:
Borgere: tlf.:72 22 18 18
Journalister: SKATs pressefunktion: 72 37 09 00

Yderligere oplysninger fra Digitaliseringsstyrelsen:
Kontaktperson Christian Plaschke 60 93 48 78