En tvangsakkord omfatter efter KL § 158 de krav, der er stiftet, før skifteretten har truffet afgørelse om, at akkordforhandlingen skal åbnes.
Det indebærer, at samtlige krav stiftet forud for åbningstidspunktet er omfattet af tvangsakkorden, medmindre de efter reglen i § 158, stk. 2, falder uden for akkorden, jf. nedenfor i H.4.2.2 og H.4.2.3.
Det gælder også, selv om fordringshaveren ikke har meldt sig under akkordforhandlingen, jf. KL § 190 (se nærmere herom i H.4.7.2).
Restancer vedrørende personlig skat stiftes ved indkomstårets udløb, jf. UfR 1985, 216 VLD, og UfR 1987, 925 HD. Det betyder, at restskat og B-skatterestancer vedrørende det år, hvori der åbnes forhandling om tvangsakkord, ikke skal anmeldes, men kræves indfriet fuldt ud til normal forfaldstid.
Er der i medfør af kildeskattelovens § 61, stk. 3, sket indregning af restskatter og/eller i medfør af § 61 A sket indregning af gamle restskatter ►(dvs. restancer - bemærk: der kan ikke ske indregning for 2010 eller senere år, da kildeskattelovens § ◄►61 A er ophævet, jf. BEK nr. 1193 af 08/09/2009)◄ i forskudsskatten for det år, hvori der åbnes forhandling om tvangsakkord, må skattecenteret være opmærksom på, at disse restskatter betales først, jf. KSL § 61, stk. 3, 3. pkt., og derfor kan være helt eller delvist betalt på tidspunktet for akkordforhandlingens åbning, jf. § 158, stk. 1. Den ikke-betalte del af disse restskatter omfattes herefter af akkorden.
Selv om bøden for et strafbart forhold begået inden fristdagen endnu ikke er idømt eller vedtaget, anses den dog for omfattet af tvangsakkorden, idet bøden anses for stiftet ved foretagelsen af den strafbare handling, jf. UfR 1993, 802 ØLK.
Ved tvangsakkorden bortfalder gaveløfter, krav på renter af de af akkorden omfattede fordringer for tiden efter akkordforhandlingens åbning og krav på konventionalbod i det omfang, boden ikke er erstatning for lidt tab, jf. KL § 159.